Coreea de Sud are 4 milioane de practicanți de JOKGU (futnet)

Coreea de Sud are 4 milioane de practicanți de JOKGU (futnet)

Conform datelor oficiale ale Asociației de JOKGU din Coreea de Sud, în țara asiatică se înregistrează un număr total de 4 milioane de practicanți ai futnetului, la toate nivelurile de vârstă și pregătire. Dintre aceștia, un sfert, adică impresionantul număr de un milion, sunt legitimați la echipe afiliate forului național sud-coreean. 

Numele sub care este cunoscut futnetul în Coreea de Sud este JOGKU, iar turnee pentru amatori, non-amatori sau profesioniști sunt organizate în fiecare săptămână.

Cu o astfel de bază de selecție, Coreea de Sud poate, în viitorul apropiat, să rivalizeze cu marile forțe mondiale Cehia, Slovacia și chiar România.

După cum s-a putut observa la ultimele Campionate Mondiale de Futnet, stilul de joc al sud-coreenilor tinde să se cristalizeze și să însemne deja o școală proprie, bazată pe elemente spectaculoase de tehnică, dar și pe o disciplină riguroasă. Mai mulți jucători valoroși din Orientul Îndepărtat au fost recrutați de echipele care participă în campionatul național din Cehia.

Românii așteaptă cu interes echipa Coreei de Sud la Campionatele Mondiale de Futnet 2018, care vor avea loc în perioada 16-18 Noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde jucătorii asiatici vor fi primiți cu o căldură deosebită iar execuțiile spectaculoase vor fi răsplătite cu aplauze generoase.

SHARE